اسرائیل مرگ "زندانی ایکس" را تایید کرد

اسرائیل برای اولین بار پذیرفت که یک شهروند استرالیایی - اسرائیلی را به دلایل امنیتی با هویت جعلی زندانی کرده بوده است. گفته می شود این مامور که به زندانی ایکس معروف بود مامور موساد بوده، و در سال ۲۰۱۰ در زندان خودکشی کرد.

وزارت دادگستری اسراییل دیشب با انتشار این بیانیه، سکوت خبری شدیدی را که در دو سال گذشته وجود داشت شکست، پس از آنکه تلویزیون ای بی سی استرالیا هویت این زندانی را فاش کرد.

برخی رسانه های استرالیا مدعی شده اند بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل برای جلوگیری از تنش سیاسی، از رسانه های اسراییل خواسته بود به اخبار مربوط به این زندانی نپردازند.

در بیانیه وزارت دادگستری اسرائیل آمده این فرد با دستور دادگاه و با رعایت حقوق قانونی او زندانی شده بوده است و خانواده اش در جریان زندانی شدن او قرار داشتند.

این بیانیه اشاره ای به نام این فرد نکرد ولی تلویزیون ای بی سی استرالیا نام او را "بن زایگیر" اعلام کرده است.

در این بیانیه آمده "به دلایل امنیتی، او با نام مستعار زندانی شد اما خانواده اش بلافاصله از دستگیری او مطلع شدند."

رسانه های استرالیایی می گویند خانواده بن زایگیر در جریان دستگیری او بوده اند اما در باره اتهام او تقریبا چیزی نمی دانند.

بیانیه می افزاید "او با دستور دادگاه زندانی شد و مقامات ارشد وزارت دادگستری بر تمام مراحل قضایی نظارت داشتند".

در این بیانیه آمده که احتمال مسامحه که منجر به مرگ آقای زایگیر شده باشد بنابه دستور قاضی بررسی شده، اما تحقیقاتی که شش هفته پیش به پایان رسیده نشان می دهد او در زندان خودکشی کرده است. با این حال، "دلایل امنیتی اجازه نمی دهد جزئیات بیشتری در این باره منتشر شود."

دیروز "باب کار" وزیر خارجه استرالیا به پارلمان این کشور گفت استرالیا دو سال پیش از راه های اطلاعاتی از مرگ بن زایگیر مطلع شده بود. او به این ترتیب موضوع بی اطلاعی استرالیا از دستگیری او را که قبلا عنوان شده بود منتفی کرد با این حال آقای "کار" دستور داده برای روشن شدن موضوع تحقیقات شود.

بن زایگیر

"بن زایگیر" که هنگام مرگ ۳۴ سال داشت، یکی از اعضای فعال جامعه یهودیان ملبورن بود و در سال ۲۰۰۰ به اسراییل مهاجرت و وارد ارتش آن کشور شد.

او با نام "بن آلون" به اسراییل مهاجرت کرد در حالیکه نامش در گذرنامه استرالیایی "بن آلِن" بود، اما خودش را "نجامین باروز" می نامید.

آقای زایگیر همسری اسراییلی و دو فرزند داشت و پیش از مرگ در پاسخ خبرنگاری که او را جاسوس دانسته بود این موضوع را مسخره خوانده بود.

به گزارش خبرگزاری فرفکس استرالیا، چند ماه پیش از دستگیری او در اسراییل، سازمان اطلاعات و امنیت استرالیا به آقای زایگیر مشکوک شده بود که او از گذرنامه استرالیایی اش به منظور جاسوسی برای موساد استفاده کرده است.

پس از آن استرالیا به اسراییل اعتراض کرد و یک دیپلمات آن کشور را از استرالیا اخراج کرد چرا که مدعی بود این دیپلمات از گذرنامه جعلی استرالیایی برای ترور محمود عبدالرئوف المبحوح از فرماندهان نظامی حماس در هتلی در دبی استفاده کرده است. چهار نفر از ۲۷ نفری که بنا به گفته پلیس دبی در این ترور دست داشتند تابعیت دو گانه استرالیایی-اسراییلی داشتند.

کمی بعد آقای زایگیر در اسرائیل دستگیر و به زندان آیالون منتقل شد. او چندین ماه در زندان انفرادی بود و بعد در زندان خود را دار زد.

به گفته تلویزیون ای بی سی استرالیا، زندان آیالون تحت نظارت امنیتی شدیدی است و سلولهای آن ۲۴ ساعته با دوربینهای مدار بسته زیر نظر قرار دارند و به اصطلاح 'ضدخودکشی' هستند.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 536
برچسب ها :

تاريخ : جمعه 27 بهمن 1391 | 21:34 | نویسنده : |