افسردگی بر اثر بی کاری

 

 

 

 بسیاری از ما این واقعیت را با همه وجود تجربه کرده ایم که پیدا کردن کار مناسب, به هیچ وجه راحت نیست و زمان می برد!

 

بعضی ها ممکن است بر اثر بیکاری, غمگین و مضطرب شده باشند و احساس بی حوصلگی و بی فایده بودن بکنند. افسردگی ناشی از بیکاری, نامی است که کارشناسان برای توصیف حال چنین فردی به کار می برند.

 



افرادی که پس از مدتی اشتغال, به دلایل مختلف بیکار می شوند, علاوه بر مشکلاتی که برای پیدا کردن شغل جدید پیدا می کنند, با افسردگی ناشی از احساس مفید نبودن مواجه می شوند. این افراد گمان می کنند حالا که نمی توانند درآمدی کسب کنند و از نظر اقتصادی کمکی برای اطرافیانشان باشند, فرد مفیدی نیستند. به همین دلیل خودشان را سرزنش می کنند و غمگین می شوند. ضمن اینکه ممکن است این افراد در اثر فشارهای روانی به مشکلات جسمی نیز دچار شوند؛ مثلا تنظیم خواب آنها به هم بخورد, بی اشتها شوند یا تپش قلب پیدا کنند. این افراد باید به یاد داشته باشند که اگر جامعه پتانسیل استفاده از نیروی آنها را ندارد, نشانه ضعف و ناتوانی آنها نیست. نکته دیگر این است که همه افراد باید تغییرات شغلی را یک فرصت به حساب آورند و در فاصله بین از دست دادن شغل قبلی و پیدا کردن یک شغل جدید, به یادگیری مسائل تازه بپردازند. تغییر نگرش نسبت به شغل مورد نظر نیز در چنین مواقعی می تواند کمک کننده باشد. اغلب افراد تصور رویا گونه ای از آینده شغلی خود دارند اما نمی توان از ابتدا به شغل دلخواه رسید. افراد باید تا حد امکان انتظارات خود را تعدیل کنند و بدانند برای رسیدن به هدف, باید از پله اول شروع کرد و با تلاش و به مرور پیشرفت کرد. در بسیاری از مواقع فرد بیکار می تواند با شروع از یک کار ساده تر اوضاع را عوض کند.
شغل = خانه دار

زنان خانه دار به شدت در معرض ابتلا به افسردگی ناشی از بیکاری قرار دارند. آنها به دلایل زیادی از جمله احساس تنهایی, احساس ناامنی اقتصادی و نداشتن برنامه ریزی منسجم برای گذراندن اوقات خود, مستعد احساس افسردگی هستند. علائم افسردگی در زنان پس از ۳۷ سالگی و بروز علائم یائسگی, تشدید می شوند. یکی از دلایلی که باعث رنجش زنان خانه دار از نداشتن شغل می شود, عدم وجود درآمد مستقل است. زنان خانه دار درواقع کالایی تولید نمی کنند که از راه آن کسب درآمد کنند. فعالیت آنها در چارچوب خدمت به دیگران می گنجد؛ آن هم خدمات رایگانی که در برابر آن پاداش مالی دریافت نمی کنند. بنابراین ممکن است حس کنند مدام در حال از خود گذشتگی هستند. برای جلوگیری از افسرده شدن زنان خانه دار, داشتن برنامه ریزی برای گذراندن اوقات فراغت اهمیت زیادی دارد. اغلب زنان اوقات فراغت خود را با تماشای برنامه های تلویزیونی یا خرید روزانه سپری می کنند. این درحالی است که گذراندن این زمان ها به شکل هدفمند, از ضروریات زندگی انسان است. لازم است زنان برنامه متنوعی برای روزهای خود رد نظر بگیرند و با به کار گیری خلاقیت خود, احساس مفید نبودن را از خود دور کنند. نکته دیگری که زنان باید در نظر بگیرند این است که نداشتن شغلی در بیرون از خانه به معنای بیکار بودن آنها نیست! انجام امور خانه و نظم دادن به مسائل مختلف اعضای خانواده انرژی زیادی لازم دارد و زنانی که به خوبی از عهده انجام این کارها بر می آیند باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشند. 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 634
برچسب ها :

تاريخ : دوشنبه 29 مهر 1392 | 21:44 | نویسنده : |