خاصیت انواع گوشتها...


زرشک‌ پلو با مرغ یکی از دم‌ دستی‌ ترین غذاهای مجلسی است که در هر مهمانی یا جمع‌های خودمانی پیدا می‌ شود . جوجه‌ کباب و کباب کوبیده هم که دیگر به پای ثابت پیک‌ نیک‌ها تبدیل شده و گاهی آنقدر همه این غذاها تکراری می‌ شوند که اصلا میلی به غذا خوردن باقی نمی‌ ماند ! البته اگر خودتان یا یکی از اعضای خانواده‌ تان خدای  نا کرده دچار مشکل قلبی – عروقی ، نقرس یا پر‌فشاری خون باشد ، دست‌ تان در انتخاب گوشت‌ ها بسته می‌شود و مجبور می‌شوید در بیشتر مواقع از مرغ و ماهی استفاده کنید ، زیرا گوشت قرمز اساسا چربی و کلسترول بالایی دارد . به این ترتیب ، فقط مرغ و ماهی‌ خوار می‌ شوید !


گوشت گاو انتخاب خوبی نیست !


گوشت گاو


از دیدگاه طب سنتی طبع تمام گوشت‌ها گرم و تر است و اینکه می‌گویند گوشت گاو سرد است ، یعنی گوشت گاو در مقایسه با گوشت‌ های دیگر سرد است .


اما در مکتب طب سنتی غذای انسان شامل ۴ جزء است : نان گندم ، میوه‌هایی مثل سیب ، انجیر، خرما و انگور ، شیرینی‌های ساده مثل نان نخودچی و نان برنجی و گوشت‌هایی مثل جوجه ، بره و ماهی‌های قزل‌آلا و سفید ، بنابراین وقتی موادی غیر از این ، بیش از حد ، توسط انسان‌ها مصرف می‌شود ، می‌تواند افراد را با مشکل رو به‌ رو کند .


در مورد گوشت‌ ها که به این بحث مربوط است ، باید بگوییم گوشت‌هایی غیر از آنچه گفته شد ، مواد زائد زیادی را وارد بدن انسان می‌کنند که باید به نحوی از بدن دفع شوند و باقی‌ماندن‌ آنها در بدن باعث بیماری افراد می‌شود . نکته جالب توجه این است که در میان گوشت‌ها ، گوشت گاو از همه بدتر است و متاسفانه در میان افراد جامعه ما رایج‌ ترین گوشت است ؛ این گوشت ظاهرا چرب نیست اما سلول‌هایش ذاتا چرب هستند و مواد زائد زیادی را وارد عروق و بافت‌ها می‌کند و در طولانی‌ مدت باعث بروز بیماری‌ های زیادی در بدن فرد مصرف‌کننده می‌شود .




اگه طبع سردی دارید ۴۰ روز یک بار گوشت شتر بخورید !

گوشت شتر



شتر از آن دسته حیواناتی است که در محیط‌های گرم و خشک زندگی می‌کند و به همین دلیل گوشتش گرم است . این گوشت از لحاظ تغذیه‌ای و املاح شباهت زیادی به گوشت گوسفند دارد و برای افرادی که طبع سردی دارند ، مناسب است . با توجه به اینکه در احادیث اسلامی هم خوردن این گوشت هر ۴۰ روز یک‌ بار توصیه می‌شود [ اگر بیش از این مقدار خورده شود ، گرمای آن باعث می‌شود مزاج فرد از حالت تعادل خارج شود و فرد را دچار خارش و خشکی پوست کرده و مستعد کهیر زدن کند ] .  گوشت شتر حاوی ویتامین‌های گروه B ، فسفر و کلسیم بوده ، پروتئین کمتری نسبت به گوشت گاو دارد اما این مقدار ، با میزان پروتئین گوشت گوسفند برابری می‌کند .


همچنین در مقایسه با سایر گوشت‌های قرمز ، گوشت شتر آهن و پتاسیم کمتر و سدیم بیشتری دارد و چربی‌اش بیشتر در کوهانش جمع شده ؛ به همین خاطر مصرف کوهان آن توصیه نمی‌ شود ، چراکه بسیار چرب است . البته کوهان و همچنین استخوان‌ های شتر برای درمان پا درد ، کمردرد و سایر دردهای روماتیسمی خوب است و در صورت رعایت اعتدال ، مصرفش اشکالی ندارد .


از آنجا که تمام گوشت‌های قرمز چربی ، اسید اوریک و کلسترول زیادی دارند و گوشت شتر هم گوشت قرمز است ، کسانی که مشکلات فشار خون ، قلب و عروق ، نقرس و اسیداوریک بالایی دارند ، نباید از خوراک این گوشت زیاد استفاده کنند .


بلدرچین پروتئین زیاد برای کسانی که آسم دارند !

گوشت بلدرچین



بلدرچین از خانواده قرقاول‌ها است و پر‌جنب‌ وجوش ؛ بنابراین گوشت کم‌ چربی دارد که مقدار زیادی گلیکوژن در آن ذخیره شده ؛ یعنی میزان قندی که در گوشت بلدرچین ذخیره می‌شود ، زیاد است . همچنین دارای انواع اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن است و مقدار پروتئین آن نسبت به دیگر پرنده‌ها و حتی گوشت‌های قرمز ، ۵ الی ۱۰ درصد پروتئین بیشتری دارد . در مجموع چون چربی کم و پروتئین بالایی دارد ، گوشت خوبی است که برای تقویت بدن، درمان ضعف عمومی ، بی‌خوابی ، آسم (عوارضش را کم کند) و ضعف اعصاب مفید است و به همین علت است که برای افراد مسن نیز توصیه می‌شود . طب سنتی ، گوشت بلدرچین و کبوتر را بسیار شبیه  هم می‌داند . گوشت و تخم هر دوی این پرندگان برای تقویت قوه ناطقه مفید است و به همین علت برای بچه‌ هایی که تازه می‌خواهند حرف زدن را شروع کنند ، توصیه می‌شود . گوشت بلدرچین علاوه بر اینکه نرم‌ کننده پوست است ، چاق‌کننده هم هست !


گوشت کبوتر هم چربی کمی دارد و حاوی فسفر، ویتامین‌های گروه B و تقریبا همه اسیدهای آمینه ضروری بدن است . کبوتر زودهضم است و برای تقویت قوای جسمی، ضعف عمومی بدن ، تقویت حافظه ، تقویت گردش خون ، کاهش علائم بیماری‌های قلبی – عروقی و تعادل کلسترول مفید است ، البته مقدار کلسیم موجود در گوشت کبوتر نسبت به سایر پرنده‌ها بیشتر است .  به توصیه طب سنتی ، بهتر است گوشت بلدرچین و کبوتر را با مقداری مواد ترش و شیرین و روغن بپزید تا از عوارض این گوشت در امان باشید .


گوشت قرمز شتر مرغ برای کم خونی مفید است

گوشت شتر مرغ



آمریکای لاتین است ، اما ۱۵ تا ۲۰ سالی است که در کشورمان پرورش می‌ یابد و در سال‌ های اخیر جایگاه نسبتا خوبی در فروشگاه‌ های مواد غذایی پیدا کرده است .  با اینکه پرنده است ، گوشتش در رده گوشت‌های قرمز قرار می‌ گیرد و خواصش شبیه گوشت بز و گوسفند است ؛ کالری ، کلسترول و چربی کمی دارد و حتی در مقایسه با گوشت مرغ هم کم‌ چرب‌ تر است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به فشار خون و بیماری‌های قلبی – عروقی بسیار مناسب است . در ضمن اگر قصد کاهش وزن دارید مصرف این گوشت را در برنامه غذایی خود قرار دهید . این گوشت مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر‌اشباع ، امگا ۳ ، آهن ، پروتئین ، روی و منیزیم   دارد و مقدار سدیم موجود در آن کم است و همچنین این گوشت بعد از گوشت ماهی یکی از زود‌هضم‌ ترین گوشت‌ ها می باشد و حدود ۹۰ % هضم می‌شود .


از دیدگاه طب سنتی هم ، گوشت شترمرغ با اینکه گرم است ، اما در مقایسه با سایر گوشت‌ ها به گرمایش به حد اعتدال نزدیک‌ تر است و همین گرمای آن است که باعث دفع مواد زائد از بدن می‌شود . این گوشت  کلسترول کمی داشته و برای کمردرد و درد مفاصل می‌تواند کمک‌ کننده باشد . شتر مرغ با دفع سودای اضافه بدن ، باعث از بین رفتن لکه‌ های تیره پوستی می‌شود .


گوشت شترمرغ با اینکه گرم است ، اما در مقایسه با سایر گوشت‌ ها به گرمایش به حد اعتدال نزدیک‌ تر است و همین گرمای آن است که باعث دفع مواد زائد از بدن می‌شود .


گوشت کبک برای آرام کردن اعصاب بسیار مناسب می باشد !


گوشت کبک


کبک هم تقریبا شبیه بلدرچین است ؛ پروتئین آن نسبت به سایر طیور و همچنین گوشت‌های قرمز ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است و همه اسیدهای آمینه ضروری را که ۱۹ اسید آمینه ضروری وجود دارد داراست . اسیدهای آمینه در بدن ، بعد از هضم و جذب ، باز کار پروتئین‌سازی ، عضله‌سازی و ترمیم بافت‌ها را به عهده دارند . اما از آنجا که برخی از گوشت‌ها همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند و بدن از تولید برخی اسیدهای آمینه عاجز است و نیاز به منبعی بیرونی دارد ، کبک می‌تواند خوراک منحصر به فردی باشد . مثلا در میان پروتئین‌های گیاهی فقط سویاست که حاوی همه اسیدهای آمینه ضروری است و گندم ، ذرت همه اسیدهای آمینه ضروری را ندارند .


کبک دارای کلسترول ، چربی و سدیم نسبتا پایینی است ، اما پتاسیم زیادی دارد . همچنین دارای فسفر ، منیزیم و آهن کافی است و برای تقویت عمومی بدن ، درمان ضعف عمومی ، بی‌خوابی و ضعف اعصاب مفید است . این گوشت اسید اوریک کمی هم دارد و باز هم برای افراد چاق ، افراد دچار فشارخون و بیماران قلبی – عروقی مناسب است ؛ البته به شرطی که زیاده‌ روی در کار نباشد ، از دیدگاه طب سنتی همه این خواص به شرطی در کبک وجود دارد که در طبیعت رشد کرده باشد و پرورشی نباشد ! چون کبک پرنده‌ای پر‌جنب و جوش است و مثل ماهی آزاد دریاست . به همین دلیل چربی و کلسترول کمی داشته‌ و گوشت خشک‌ تری نسبت به سایر پرندگان دارد ؛ طبیعتش گرم و خشک است و برای رفع کم‌خونی هم مفید است . خوردن گوشت کبک ، چاق‌ کننده است و اگر به صورت کبابی مصرف شود ، این خاصیتش تشدید می‌شود . همچنین گفته می‌ شود که بهتر است گوشت این پرنده تازه مصرف نشود و بعد از یکی ، دو روز که در یخچال نگهداری شد ، استفاده شود چون طعم و خاصیت بیشتری دارد .


گوشت بز برا کاهش فشار خون مناسب است

گوشت بز



گوشت بز و بزغاله شباهت زیادی به گوشت گوسفند دارد و در مقایسه با گوشت گوسفند ، گرم‌تر است . بز حیوان پر تحرک و پر‌جست و خیزی است و به همین‌‌ دلیل لطیف‌ تر ، کم‌ چرب‌ تر ، کم‌ کالری‌ تر و زود هضم‌ تر از گوشت گاو است . البته به‌ شرطی که گوشت بز جوان باشد . در کل گوشت حیوانات پیر پر‌چرب ، الیافش سفت و خشک ، دیر‌ پز و دیر‌هضم است .  گوشت بز و بزغاله چربی اشباع ، کلسترول و سدیم کمتر و آهن و پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت‌های قرمز دیگر دارد ؛ بنابراین برای بیماران قلبی – عروقی و فشارخونی ، در صورت مصرف متعادل ، بهتر است . البته گوشت بز در مقایسه با گوشت شتر سردتر است بنابراین بهتر است در کنار آن از خوراکی‌ هایی با طبع گرم مثل خرما و عسل استفاده کرد .


گوشت اردک و مرغابی برای رژیم مناسب است

گوشت اردک



اردک و مرغابی چون همیشه در آب هستند و غذاهای آبی می‌خورند ، گوشت سرد و تری دارند ، به همین دلیل هم هست که نسبت به گوشت سایر پرندگان سخت‌ تر هضم می‌ شوند ، همچنین از دید طب سنتی ، گوشت این پرندگان آبی در مقایسه با سایر پرندگان ، مواد زائد بیشتری دارد و از این لحاظ شبیه گوشت گاو است .  البته گوشت اردک و مرغابی کالری ، چربی ، کلسترول و سدیم کمی دارند و میزان بالایی از آهن و پتاسیم را دارا هستند ، بنابراین برای بیماران قلبی – عروقی ، افراد دارای اضافه وزن و فشارخون خوب است . چربی‌ این پرندگان آبی نسبت به گوشت‌ شان رطوبت بیشتری دارد و به همین دلیل مالیدن چربی آن به بدن می‌تواند خشکی بدن و پوست را رفع کند .


گوشت بوقلمون برای تنظمی کلسترول و بیماری ام اس مناسب است

گوشت بوقلمون



بوقلمون ، چربی کمی دارد و منبع خوبی از سلنیوم ، پتاسیم ، روی و ویتامین‌های گروه B است و چون اسیدهای چرب غیر‌اشباع زیادی دارد ، کلسترول خون را تنظیم می‌ کند . بوقلمون در مقایسه با سایر پرنده‌ها ، مقدار بیشتری از اسید آمینه‌ ای به نام کریپتوفان را داراست که در پیشگیری از سرطان و کاهش علائم ام‌اس مفید است . البته مصرف این گوشت ممکن است باعث تشدید بیماری نقرس شود ؛ به همین دلیل مصرف بوقلمون به مبتلایان نقرس توصیه نمی‌شود . همچنین گوشت بوقلمون حاوی کمی اسید اگزالیک است که می‌تواند سنگ کلیه را تشدید کند .  یادتان باشد بوقلمون نباید جزء گوشت‌های اصلی مورد مصرف افراد باشد ، زیرا از دیدگاه طب سنتی طبع خشکی دارد و برای کسانی که دچار یبوست و خشکی پوست هستند هم ، به هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود . البته اگر شب‌ها که می‌خوابید ، آب دهانتان حسابی بالش‌ تان را خیس می‌ کند و از این موضوع ناراحت هستید ، مصرف گهگاهی گوشت بوقلمون می‌ تواند این مشکل را رفع کند . همچنین مصرف گوشت بوقلمون برای رفع اختلال حافظه هم مفید است .



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 623
برچسب ها :

تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 | 20:40 | نویسنده : |