لوطي هاي سينماي ايران را بشناسيد

سيد ابوالفضل كه خود در لوطي گري شهره بچه رزمنده هاست مي گويد: پرستويي انسان بامعرفتي است كه بايد قدرش را در شرايط امروز سينما و تلويزيون بدانيم.

 
لوطي هاي سينماي ايران را بشناسيد

افکارنیوز_گروه فرهنگ و هنر/ميثم تولايي: اين روزها از هر جاي اين سينما خبرهاي بدي شنيده مي شود. بازيگري حرف از"حال طولاني" مي زند، يكي مي گويد اين سينما كثيف ترين سينماست و ... .

سينماي بعد از انقلاب، سينمايي است كه با تمام لوازم و اثاثيه قبل از انقلاب شكل گرفت، لوازمي كه شامل بازيگر و كارگردان نيز مي شود. از همين روست كه انتظار ديني، انقلابي داشتن از اين سينما دور از دسترس است. اگر امروز حرف هايي از مسائل پشت پرده سينما صفحه هاي اجتماعي بازيگران زن را در فضاي مجازي پر كرده است نبايد تعجب كرد!

اما در اين بين هستند با معرفت هايي كه پشت اين پرده قرمز سينما به كار خودشان مشغول هستند و كاري هم به حرف و حديث ها ندارند. آدم هايي كه همان نقش حاج كاظم آژانس شيشه اي را بازي مي كنند. سر زدن به جانبازان و ايثارگران، رسيدگي به وضعيت محرومان در يك روستا، رفتن به مناطق زلزله زده و خلاصه هر جايي كه لازم است از شهرتي استفاده شود به نفع مردم يا آن جايي كه آدميت لازم است اين افراد هستند.

"هستند اين آدم ها، اما كم اند"، پرويز پرستويي هايي كه اين روزها و در اين وضعيت سينما يك روز به عيادت نورالدين در بيمارستان مي روند، يك روز ميزشان را براي جمع آوري كمك به زلزله زدگان جلوي سينما آزادي مي گذارند و روز ديگر به روستايي دورافتاده در سيستان و بلوچستان سر مي زنند و زماني هم كه لازم باشد براي ساخت فيلمي درباره دفاع مقدس از جان مايه مي گذارند.

سيد ابوالفضل كاظمي، فرماندهي گردان ميثم كه به گردان لنگي هاي معروف است در گفت وگو با خبرنگار ما اين حرف را تصديق مي كند و از نقش ويژه پرويز پرستويي در پيگيري ساخت سريال"لنگي ها" مي گويد.

سيد ابوالفضل كه خود در لوطي گري شهره بچه رزمنده هاست مي گويد: پرستويي انسان بامعرفتي است كه بايد قدرش را در شرايط امروز سينما و تلويزيون بدانيم.


مرجع :افکارنیوز

 

تاوان این کم‌کاری را چه کسی باید پرداخت کند؟
مساله تحریم و نوسان ارز دو باد خزانی هستند که پیکر نحیف خودروسازی کشور را می لرزانند، اما سوال اینجا است که صنعتی با اشتغال حدود ۲ میلیون نفر که بزرگترین خودروسازی خاورمیانه به شمار می رود چرا باید بیدی باشد که با این بادها بلرزد؟ چرا این درخت نباید درخت تنومندی باشد که بقیه درخت های باغ صنعت در پناه آن از باد و طوفان در امان باشند؟
 
تاوان این کم‌کاری را چه کسی باید پرداخت کند؟

افکارنیوز گروه اقتصادی: حال و روز این روزهای صنعت خودروی ایران به بیماری می ماند که در سی سی یو بستری است، خیلی چشم ها دوخته شده تا این بیمار به بخش عادی منتقل شود. اما طبیبان می گویند برای این که این بیمار سرپا شود، نیاز به تنفس مصنوعی و تزریق تقویتی دارد.

برخی می گویند بیماری ناشی از یک باد ناموافق پاییزی است که بسیاری از بخش های دیگر صنعت را هم بیمار کرده و از طرفی برخی اعتقاد دارند که این باد سرد از قبل قابل پیش بینی بوده و ایراد از خود بیمار نحیف ما است که به موقع پیشگیری ها ی لازم را نکرده و به قدری خودش را تقویت نکرده تا با چنین بادی از پا درنیاید.

گویا واقعیت همین است، این که صنعت بزرگ خودروسازی کشور که بیشترین آمار اشتغال را به خودش اختصاص داده پیش بینی های لازم را برای این روزهای سخت نکرده بود و از فرصتهای خوبی که در اختیارش بوده بهره لازم را برده است.

مساله تحریم و نوسان ارز دو باد خزانی هستند که پیکر نحیف خودروسازی کشور را می لرزانند، اما سوال اینجا است که صنعتی با اشتغال حدود ۲ میلیون نفر که بزرگترین خودروسازی خاورمیانه به شمار می رود چرا باید بیدی باشد که با این بادها بلرزد؟ چرا این درخت نباید درخت تنومندی باشد که بقیه درخت های باغ صنعت در پناه آن از باد و طوفان در امان باشند؟

یکی از مسائلی که امروز صنعت خودرو از آن رنج می برد کمبود قطعه خودروهای تولیدی است به صورتی که مانع تراشی دولت فرانسه در تحویل قطعات ۴۰ هزار پژو ۲۰۶ ادامه تولید این خودرو را با مشکل مواجه کرده است.

اما با مباحثی که ذکر آن رفت می توان همه تقصیرها را به گردن تحریم ها انداخت، آیا صنعت دفاعی ما با وجود تحریم های بسیار شدیدتر و از سالهای دورتر و علیرغم نیاز به دانش فنی پیچیده تر، نتوانسته به یاری خدا و همت فعالان این بخش، نیازهای کشور را مرتفع سازد؟ چرا صنعت خودرو کشور طی چندین دهه فعالیت و حمایت های دولتی نتوانسته گام های رضایت بخشی در خودکفایی قطعات بردارد و اگر این امر انجام شده، بهانه تحریم، چه جایگاهی دارد؟

این انتقاد از آن جایی وارد است که چندی پیش روح ا... عباسپور سخنگوي کميسيون صنايع و معادن مجلس کم کاري هاي انجام شده از سوي خودروسازي ها در جهت افزايش ميزان داخلي سازي را تایید کرده بود.

آیا در این سالها متولیان خودرو اعتماد کافی به قطعه سازان داخلی داشته و حمایت لازم را از آنان داشته است؟ توانایی قطعه سازان نسبت به رقبای خارجی شان تا چه میزان است؟

یکی از قطعه سازان فعال کشور در این زمینه به افکارنیوز می گوید: من به جرات می توانم بگویم که مجموعه قطعه سازان داخلی توانایی تولید همه قطعات مورد نیاز خودروهای داخلی را دارند.

وی می افزاید: دانش فنی و زیرساخت های لازم برای تولید هر قطعه ای در کشور وجود دارد و در صورتی که حمایت های لازم و اعتماد بر تولید داخلی صورت گیرد از نظر افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده رشد چشمگیری خواهیم داشت.

این تولید کننده کشور بزرگترین مشکل قطعه سازان را بدهی خودروسازان به این بخش و نیز افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه در چند ماهه اخیر می داند و می افزاید: برای ما جای سوال است که در صورتی که کارخانه قیمت خودرو را به صورت نقد و حتی پیش از موعد تحویل از مشتری می گیرد، چرا بدهی های ما با تاخیر بسیار زیاد پرداخت می شود؟ و اینکه چه عواملی طی سالهای قبل موجب شد تا به جای اعتماد اصلی به قطعه سازان داخلی، بیشتر بر روی واردات قطعات تمرکز شود؟

در پایان گفت: شرایط حاضر شرایط تهدیدی است که خودروسازان آن را باید با تدابیر لازم از جمله بومی سازی دانش تولید و حمایت از قطعه سازان به فرصت تبدیل کنند. این بیمار تا خودش نخواهد
سرپا نخواهد شد.

موافقت‌مشروط ایران‌با بازدید آژانس‌ بین المللی 

 

بازتاب برگزاری رزمایش بزرگ «ولایت ۴» در ایران، ضرورت مذاکره ایران و آمریکا در شرایط کنونی، موافقت ایران با بازدید بازرسان آژانس از پارچین در صورت دستیابی به یک چارچوب مشخص، بازتاب سفر نخست وزیر اقلیم کردستان عراق به ایران و اعلام رسمی شکایت عربستان از ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش افکارنیوز به نقل از «تابناک»، بخش مهمی از اخبار امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به بازتاب برگزاری رزمایش «ولایت ۴» در شرق کشور اختصاص دارد.

در این رابطه، روزنامه «جروزالم پست» موضوع تنش ها در روابط ایران و آمریکا را پیش کشیده و می نویسد در میانه تنش های فزاینده میان تهران و واشنگتن بر سر واقعه پهپاد آمریکایی که هفته گذشته رخ داد، ایران از روز گذشته یک رزمایش بزرگ پدافند هوایی را در نیمه شرقی کشور آغار کرده است. این روزنامه به گستره جغرافیایی رزمایش مذکور و این نکته ارتش و سپاه به طور مشترک در برگزاری آن نقش دارند، اشاره کرده است. جروزالم پست همچنین شماری از جنگ افزارهای استفاده شده در این رزمایش را نیز مورد اشاره قرار داده و می نویسد این چندمین بار است که طی سال جاری، ایران اقدام به برگزاری مانور نظامی می کند. در این مطلب همچنین گوشه هایی از کشمکش ایران با آمریکا و رژیم اسرائیل بر سر برنامه هسته ای بیان شده است.

«رویترز»، «ای بی سی نیوز»، «نیشن»، «نیوز اینترنشنال» و «دیلی استار» از جمله دیگر مطبوعاتی هستند که امروز به خبر برگزاری این رزمایش پرداخته اند.



اما بر خلاف تمرکز جروزالم پست بر تنش های ایران و آمریکا، روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلبی به بررسی موضوع مذاکره ایران و آمریکا و نیاز و ضرورت چنین مذاکره ای پرداخته است. این روزنامه می نویسد در جریان مناظرات انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، میت رامنی بارها از کلمات «صلح» و «صلح آمیز» استفاده کرد، اما مردم آمریکا فریب وی را نخوردند و با انتخاب مجدد اوباما، جلوی وقوع جنگی دیگر با یک کشور مسلمان را گرفتند. نویسنده این مطلب در ادامه با اشاره به نکاتی از جمله اینکه مردم آمریکا دیگر از جنگ خسته شده اند و اینکه جنگ احتمالی با ایران اثرات بسیار مخربی را بر منطقه و بر منافع آمریکا بر جای خواهد گذاشت، از ضرورت مذاکره اوباما با ایران سخن گفته است. در این مطلب به نکته مهمی نیز اشاره شده و آمده: «در مقابل ایران، استفاده از دیپلماسی لازم است. دیپلماسی شامل پذیرفتن اسن است که برای گرفتن آنچه می خواهی، باید چیزی در ازای آن بدهی».



خبرگزاری «رویترز» موضوع گفت و گوهای آتی میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی را مورد توجه قرار داده و نوشته ایران امیدوار است مذاکرات پیش رو با مقامات آژانس، به تهیه یک «چارچوب همکاری» منجر شود که در قالب آن بازرسان آژانس بتوانند درخواست خود برای بازدید از مرکز نظامی پارچین را نیز عملی سازند. در این مطلب به اختلاف نظرهای موجود میان ایران و آژانس بر سر موضوع پارچین و ادعاهای مقامات آژانس درباره این مرکز نظامی نیز اشاره شده است. رویترز منبع این خبر خود برای اعلام آمادگی ایران جهت بازدید از پارچین را، سخنان روز گذشته علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران معرفی کرده است.



روزنامه «حریت» ترکیه با اشاره به سفر نخست وزیر اقلیم کردستان عراق به ایران و دیدار وی با مقامات کشور، از تمایل ایران برای بهبود و ارتقای روابط با این اقلیم خبر داده است. این روزنامه اشاره می کند که بخش عمده این روابط، در حوزه اقتصادی برقرار خواهد شد. در این مطلب به اظهارات محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران نیز اشاره شده که در دیدار با «نچیروان بارزانی» گفته بود تقویت روابط با اقلیم کردستان، می تواند به عراق سود برساند. حریت در مطلب خود بخش هایی از سخنان بارزانی و همچنین اظهارنظرهای سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با وی را بیان کرده است.



در نهایت، چند روز پس از اعلام غیررسمی ادعای عربستان سعودی درباره تجاوز ایران به حریم دریایی این کشور، مطبوعات سعودی امروز به طور رسمی این موضوع را پذیرفته و اعلام کرده اند. از جمله، «عرب نیوز» می نویسد عربستان سعودی ایران را به تجاوز به حریم سرزمینی اش در نزدیکی میادین نفتی و گازی خلیج فارس متهم کرده است. به نوشته این روزنامه، نماینده این کشور در سازمان ملل اعلام کرده کشورش در حال بررسی نحوه واکنش به این اقدام ایران است.
 
 
کلاهبردار سابقه‌دار با فریب یکی از کارمندان بانک موفق به اختلاس ۳.۵ میلیارد تومانی شد.
 
اختلاس ۳.۵ میلیاردی با فریب کارمند بانک

به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس:  روز ۱۰ اسفند سال گذشته بازرسان یکی از بانک‌های دولتی با مراجعه به یکی از شعبات این بانک و بررسی اسناد مالی متوجه برداشت غیرمجاز چند میلیارد تومانی توسط یکی از کارمندان بانک شدند.

با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع اختلاس و به دستور شعبه سوم بازپرسی دادسرای امور اقتصادی، پرونده برای رسیدگی تخصصی در اختیار اداره بیست و هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.

با ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، کارمند بازداشت شده در اظهارات اولیه خود به کارآگاهان گفت: تمامی مبلغ اختلاس شده به میزان ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را به حساب یکی از دوستانم به نام شهرام واریز کرده و او نیز پس از اطلاع از دستگیری من متواری شده است.

متهم در ادامه اظهارات خود و درباره نحوه آشنایی خود با شهرام به کارآگاهان گفت: شهرام از مشتری‌های بانک بود و من در سال ۱۳۸۹ در محل کار خود با او آشنا شدم. اوایل ارتباط من با شهرام تنها از طریق ملاقات در داخل شعبه بود.

وی ادامه داد: در طول این مدت از طریق صحبت ها و پیشنهاداتی که از سوی شهرام داده می‌شد اطلاع پیدا کردم که او قادر به جعل اسناد از طریق افراد مختلف و یا گرفتن و صدور مدارک شناسایی و حتی خارج کردن غیرقانونی افراد از کشور است؛ به‌تدریج ارتباط من و شهرام زیاد شد، به‌گونه‌ای که این ارتباط حالت خانوادگی پیدا و ما به صورت خانوادگی با یکدیگر رفت و آمد می‌کردیم.

متهم درباره علت موافقت خود برای انجام برداشت غیرمجاز مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی از سیستم بانکی به کارآگاهان گفت: اواسط بهمن سال گذشته بود که بنده مبلغی حدود ۵۰ میلیون تومان را به صورت غیرقانونی از حساب تعدادی از مشتری های بانک برداشت کردم که یکی از مشتریان با مراجعه به بانک در خصوص موجودی حسابش اعتراض کرد.

در حالیکه احساس خطر کرده بودم در تماسی که شهرام با من داشت، موضوع را با او در میان گذاشته و درخواست مشورت کردم؛ شهرام پیشنهاد اختلاس از بانک را مطرح و من نیز قبول کردم.

وی ادامه داد: قرار بود تا پس از برداشت پول از بانک شهرام مرا از طریق دوستانش و به صورت غیرقانونی از کشور خارج کند و مدعی بود که مرا از طریق کشور ترکیه به یک کشور آفریقایی و از آنجا به یک کشور اروپایی خواهد برد.

وی تصریح کرد: تصمیم گرفتیم تا پول ها را تبدیل به طلا و ارز کرده و پس از خروج من از کشور ، شهرام از طریق یکی از دوستانش آنها (طلا و ارز ) را به کشوری که ما می‌رویم انتقال دهد.

متهم در خصوص نحوه انجام اختلاس و دستگیری خود نیز به کارآگاهان گفت: در ساعت ۱۱ روز ۱۰ تیر مبلغ ۳۵ میلیارد ریال را به حساب شهرام واریز اما همان روز ناگهان بازرسان بانک، بدون اطلاع قبلی و جهت بررسی سندهای مالی در شعبه حاضر شدند و پس از بررسی سندهای مالی من و اطلاع از موضوع، دیگر اجازه خروج از بانک را به من ندادند.

وی افزود: در طی مدتی که هنوز در بانک بودم با شهرام تماس گرفته و به او عنوان کردم که گرفتار شدم اما زمانیکه مجددا با وی تماس گرفتم، متوجه شدم که تلفن همراهش را خاموش کرده است.



با توجه به اظهارات کارمند بانک، کارآگاهان با شناسایی هویت شهرام متولد ۱۳۵۲ اطلاع پیدا کردند که وی از مجرمان سابقه دار در زمینه کلاهبرداری است که چندین سابقه دستگیری در سال‌های ۸۸ و ۸۹ دارد.

بررسی سوابق متهم نشان داد که متهم با برقراری رابطه دوستی با کارکنان بانک و از طریق اغفال آنان، ضمن معرفی خود به عنوان تاجر طلا و یا وارد کننده خودرو به کشور، به مرور زمان این افراد را مجاب به همکاری با خود کرده تا مبالغ کلانی را به صورت غیرقانونی از سیستم بانکی خارج و به حساب وی واریز کنند که پس از عدم موفقیت در موارد گذشته، پس از آزادی از زندان مجددا با همان شیوه و شگرد اقدام به ایجاد ارتباط با یکی دیگر از کارمندان بانکی کرده و پس از واریز شدن مبلغ ۳۵ میلیارد ریالی به حسابش متواری می‌شود.

در ادامه تحقیقات، کارآگاهان با انجام تحقیقات پلیسی اطلاع پیدا کردند که شهرام به محض واریز مبلغ فوق به حساب بانکی اش بلافاصله اقدام به خرید سکه، طلا و ارز کرده و پس از اطلاع از دستگیری همدست خود، بلافاصله محل سکونت خود را نیز تغییر داده است.

سرهنگ عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اشاره به دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهم اصلی پرونده، گفت: با توجه به آنکه شناسایی و دستگیری متهم اصلی پرونده در دستور کار کارآگاهان اداره ویژه مبارزه با جرائم اقتصادی پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار دارد، دستور انتشار بدون پوشش تصویر متهم متواری پرونده از سوی مقام قضاییصادر شده است ؛ لذا از کلیه شهروندان محترم که موفق به شناسایی هویت متهم تحت تعقیب پلیس آگاهی شدند درخواست می شود تا هرگونه اطلاعات خود در خصوص مخفیگاه، محل‌های تردد و یا دیگر جرایم ارتکابی از سوی متهم را از طریق شماره تلفن‌های ۵۱۰۵۵۲۱۰ ، ۵۱۰۵۵۳۴۵ و ۵۱۰۵۵۳۴۴ در اختیار کارآگاهان اداره ویژه مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار دهند.

بازار طلا و سکه همچنان در رکود

 

با توجه به در پیش رو بودن ماه محرم، بازار طلا و سکه دچار رکود فصلی شده و خرید و فروش آن رونق چندانی ندارد.
به گزارش افکارنیوز، محمد کشتی‌آرای، رییس اتحادیه کشوری طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که قیمت‌ها در بازار طلا و جواهر تغییر چندانی نکرده است، اظهار کرد: قیمت‌ها نسبت به روز گذشته نوسانی را شاهد نبوده و همچنان در رکود و کساد به سر می‌برد.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش قیمت‌ها دلیل رکود در بازار خرید و فروش چیست؟ گفت: در حال حاضر به دلیل پیش رو بودن ماه محرم تا ۲۰ روز آینده خرید و فروش طلا کاهش می‌یابد و بازار دچار رکود فصلی می‌شود.

کشتی‌آرای درباره قیمت انواع سکه و طلا در بازار تصریح کرد: امروز قیمت سکه تمام یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان، نیم سکه ۶۱۰ هزار تومان، ربع سکه ۳۱۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۱۷۵ هزار تومان است.

به گفته رییس اتحادیه کشوری طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف، همچنین قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازارهای داخلی ۱۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان، هر مثقال طلای ۱۷ عیار ۵۳۶ هزار تومان، هر مثقال طلای ۱۸ عیار ۵۴۸ هزار تومان و هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۷۳۲ دلار است.
اوباما خواستار مذاکره مستقیم آمریکا و ایران
کارشناس مطرح آمریکایی با انتقاد از عملکرد اوباما و بررسی مشکلات آمریکا در خاورمیانه، نوشت: اوباما بیشتر خواستار مذاکره با ایران است و آغاز مذاکرات دوجانبه آمریکا-ایران نهایتاً به ضرر آمریکا است.
به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، پایگاه تحلیلی «نشنال ریویو» در مقاله ای به قلم «الیوت آبرامز»، کارشناس مطرح آمریکایی، دراین باره نوشت: با توجه به برنامه‌های اوباما برای چند ماه آینده، وی هم اکنون باید توجه ویژه‌ای به بحران در خاورمیانه داشته باشد. مهم‌ترین موضوع دراین زمینه، مسئله ایران است. به رغم تمام مذاکرات و گفتگوهای صورت گرفته، ایران همچنان به نصب سانتریفیوژهای خود و غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد. اگر برنامه هسته ای ایران را متوقف نسازیم، این کشور به راحتی می‌تواند به اهداف مورد نظر خود دست یابد.

* برنامه هسته‌ای ایران مهم‌ترین موضوعی است که اوباما باید به آن توجه داشته باشد

همان طور که ذکر شد، برنامه هسته‌ای ایران به عنوان مهم ترین موضوع در رابطه با بحران در خاورمیانه محسوب می‌شود. اوباما طی چندماه اخیر بارها به لزوم متوقف ساختن برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرده است، اما صحبت‌های وی در این زمینه در بحبوحه رقابت‌های انتخاباتی بود و می‌توان آن را به عنوان یک وعده انتخاباتی به حساب آورد. درحال حاضر شایعات درباره مذاکرات پنهانی دراین باره همچنان ادامه دارد و یک روزنامه اسرائیلی مقاله ای را درباره انتخاب «والری جارت»، مشاور ارشد اوباما، به عنوان فرد مذاکره کننده با ایران به چاپ رسانده است. «جان کری» و «هیلاری کلینتون» واقعاً چه فکری دراین باره کرده اند؟ تا آنجایی که من می‌دانم، کاخ سفید این موضوع را تکذیب کرده است. ساده ترین راه فرار برای اوباما توافق و سازش با ایران است. او سپس می تواند ادعا کند که مشکلات هسته ای ایران را حل کرده و یا لااقل آن را به تأخیر انداخته است.

* جدال میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان بر سر مسئله ایران

همچنین انتظار می‌رود که جمهوری خواهان با تصمیم‌گیری اوباما که به ایران اجازه خواهد داد تا به برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد، مخالفت کنند. جمهوری خواهان از جمله میت رامنی، تمایل فراوانی به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل دارند، قطعنامه‌هایی مبنی بر تعلیق غنی سازی اورانیوم و خروج کامل اورانیوم غنی شده از ایران. توافق اوباما با ایران بر سر مسئله غنی سازی اورانیوم به ایران این اجازه را خواهد داد تا روند برنامه هسته ای خود را تکمیل نموده و با نصب سانتریفیوژهای پیشرفته‌تر، فعالیت‌های خود را در تأسیسات فردو و نطنز گسترش دهد. جمهوری خواهان قطعاً باید با اقدامات و تصمیم‌گیری‌های اوباما در این زمینه مخالفت کنند. از طرفی دیگر، رهبران ایران نیز با هرگونه توافق و سازش با آمریکا مخالفت خواهند کرد و این امر اوباما را با مشکلاتی بیشتر روبرو خواهد ساخت.

درواقع، اوباما باید یا به ایران اجازه دهد که پیشرفت در روند برنامه هسته‌ای خود را ادامه دهد و یا از گزینه‌های موجود که حمله نظامی را نیز شامل می شود، استفاده کند. پنتاگون براین عقیده است که حمله آمریکا به ایران باید تنها چند هفته به طول انجامد و یک جنگ کوچک تلقی شود، بنابراین با توجه به این موضوع، اهمیت حمایت از اسرائیل به منظور حمله به ایران بیش از پیش نمایان می شود. اما به نظر می رسد که اوباما بیشتر خواستار مذاکره با ایران است و آغاز مذاکرات دوجانبه میان آمریکا و ایران موضوعی است که نهایتاً به ضرر آمریکا تمام خواهد شد.



* برنامه آمریکا برای مداخله مستقیم در امور سوریه

در مورد مسئله سوریه، اوباما باید حساسیت سیاسی خود درباره مداخله مستقیم آمریکا درامور این کشور را کنار بگذارد. حدود چهل هزار نفر در سوریه کشته شده اند و این بدین معناست که جنگ داخلی باید پایان یابد و بشار اسد نیز برکنار شود. من معتقدم که تلاش های کنونی به منظور احیای دوباره اپوزیسیون سوریه، می تواند به عنوان مقدمه ای برای آغاز اقدمات مستقیم آمریکا دراین کشور از طریق سازمان سیا محسوب شود. آمریکا باید حملات سری به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیز مخالفان در سوریه را در دستور کار خود قرار دهد.



* بهار عربی و مسئله اسرائیل و فلسطین، دو موضوعی هستند که از اهمیت ویژه ای برخوردارند

بهار عربی و مسئله اسرائیل و فلسطین دو موضوع دیگری هستند که آمریکا باید به آنها توجه ویژه ای داشته باشد. این دو موضوع به عنوان بحران به حساب نمی آیند، اما بهار عربی موضوعی است که اوباما باید درصدد سازگاری و هماهنگی با آن برآید. اوباما به هیچ وجه قصد ندارد تا با رژیم های جدید در جهان عرب بر سر موضوعاتی مانند آزادی های مذهبی، آزادی بیان و رسانه ها و نقش اسلام در جامعه، به بحث و جدال بپردازد.

درباره مسئله اسرائیل و فلسطین، آمریکا باید اقدامات موثری را دراین زمینه پیگیری کند. به عقیده من، سال آینده و پس از انتخابات اسرائیل، مذاکراتی دراین باره شکل خواهد گرفت. انتخابات ۲۲ ژانویه در اسرائیل باعث ایجاد جوی آرام تا زمان تشکیل ائتلاف جدید در اول ماه مارس خواهد شد. علی رغم آنکه هیچ گونه توافقی دراین زمینه حاصل نخواهد شد، اما اوباما باید با ائتلاف جدید اسرائیل درباره مسئله فلسطین به بحث و مذاکره بپردازد. سیاست های کنونی اوباما مبنی بر پافشاری برای ایجاد یک توافق میان اسرائیل و فلسطین ممکن است به شدت سیاست های وی در دور اول ریاست جمهوریش نباشد، اما او همچنان بر تأسیس نهادهایی فعال در کرانه باختری که شاید روزی بتوانند اساس یک دولت و کشور را دراین ناحیه شکل دهند، پافشاری می کند.



* دولت اوباما با کمبود نیروی متخصص روبرو است

سرانجام، اوباما با یک مشکل دیگر مبنی بر کمبود نیروی متخصص در دولت خود روبرو است. چندین مشاور و متخصص باتجربه و کارآزموده به زودی وزارت امور خارجه را ترک خواهند کرد، مشاورانی ازقبیل: «جفری فِلتمن»، «جیم جفری» و «بیل بِرنز». چه کسی به عنوان مشاور وزیر امور خارجه در زمینه مسائل خاورمیانه معرفی خواهد شد؟ آیا اوباما دوباره از افراد قدیمی و باتجربه در حزب دموکرات مانند «مارتین ایندیک» و «دنیس راس» استفاده خواهد کرد؟ درهفته های آینده شاهد خبرهایی درباره تجهیز مخالفان در سوریه و آغاز مذاکرات دوجانبه میان آمریکا و ایران خواهیم بود.
بحران بی سابقه در بی‌بی‌سی
تهمت بی‌بی‌سی به یکی از سیاستمداران کهنه‌کار انگلیسی آن هم در شرایطی که یکی از مدیران باسابقه آن خود آلوده به همین مشکل اخلاقی بوده و گاف‌های مشابه، این شبکه خبری را در بحرانی بی‌سابقه فرو برده است.
 
بحران بی سابقه در بی‌بی‌سی
به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، هفته نامه «تایم» در مطلبی به بحران موجود در شبکه خبری بی‌بی‌سی پرداخت و نوشت: این نهاد که به برتری ژورنالیستی و خروجی‌‌های خلاقانه و باکیفیت شهره بود، اکنون در مرکز طوفان رسانه‌ای قرار گرفته است. موضع‌گیری دفتر نخست وزیری انگلیس نیز نشان‌دهنده میزان آسیبی‌ است که این طوفان می‌تواند وارد کند. البته بی‌بی‌سی جان سالم به در خواهد برد، اما سازمانی که باقی می‌ماند، کاملا متفاوت خواهد بود چراکه برخی از شخصیت‌های آشنای آن بر کنار خواهند شد.

تایم با اشاره به اینکه این بحران کاملا تقصیر خود بی‌بی‌سی است، افزود: اتهامات ماه گذشته مبنی بر اینکه بی‌بی‌سی نه تنها از فساد اخلاقی «جیمی سویل»، مجری و ستاره سابق خود چشم‌پوشی کرده، بلکه احتمالا سهوا با گماردن او به عنوان سرپرست نوجوانان،‌ به کار ناشایست او قوت بخشیده است که این امر نشان‌دهنده ناکامی‌ها و ضعف‌های تاریخی و بزرگ مدیریت این سازمان است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده: مدیریت بی‌بی‌سی در سال ۲۰۱۲ تحت مدیرکلی «جرج انتویسل» می‌توانست التیامی برای این زخم‌ها باشد. اما برنامه «نیوزنایت» در ۲ نوامبر با پخش گزارشی لرد «آلیستر مک‌آلپاین»، یکی از سیاستمداران کهنه‌کار انگلیسی در عصر «مارگارت تاچر» به کودک‌آزاری متهم کرد. این ادعا اشتباه بود. در نتیجه، این سیاستمدار با صدور بیانیه‌ای به این اتهامات توهین‌آمیز اعتراض کرد. روز بعد، انتویسل با حضور در برنامه «تودی» اعلام کرد، به‌رغم اینکه سردبیر بی‌بی‌سی است، پیش از پخش برنامه با او در این باره مشورت نشده است. با این حال، غروب آن روز، انتویسل - تنها پس از ۵۴ روز مدیرکلی بی‌بی‌سی - به این نتیجه رسید، استعفا، تنها راه پیش روی اوست.

تایم نوشت: هر کسی که فکر کند، استعفای انتویسل مشکل را حل کرده، نمی‌داند بی‌بی‌سی به‌رغم استعداد تبدیل بحران‌ها به نمایش‌های دراماتیک، ماجراهای «خود» را به بحران تبدیل می‌کند. در همین راستا نیز از «هلن بوئدن» و « استیو میچل»، مدیران خبر بی‌بی‌سی خواسته شد، در طول مدتی که رسوایی سویل بررسی می‌شود، کنار بایستند. این دو به عنوان دو تن از تصمیم‌سازان قدیمی بی‌بی‌سی از زنجیره موضوعات مربوط به سویل کنار گذاشته شدند. از طرف دیگر، «پیتر ریپون»، دبیر برنامه «نیوزنایت» نیز در طول تحقیقات درباره پرونده سویل و اتهامات بی‌اساس علیه مک آلپاین در آستانه اخراج قرار دارد. اکنون، نقش بوئدن و میچل باید به طور موقت توسط دو تن از همکاران آنها با نام‌های «فران آنسوئرس»، مسئول گردآوری اخبار بی‌بی‌سی و «کری توماس»، دبیر برنامه «تودی» پر شود.

در بخش دیگری از مطلب تایم آمده: البته برنامه «تودی» بی‌بی‌سی با این بحران نا‌آشنا نیست. در سال ۲۰۰۳ نیز بی‌بی‌سی با دولت وقت حزب کارگر بر سر یکی از گزارش‌های «تودی» درگیر شد؛ گزارشی که در آن حزب کارگر به غلو کردن درباره پرونده عراق متهم شد تا به این طریق بتواند حمایت مردمی برای اقدام نظامی علیه صدام حسین را کسب کند. پس از این ماجرا، در سال ۲۰۰۴، «گاوین داویس» از سمت خود به عنوان مدیرکل بی‌بی‌سی استعفا داد.

تایم با بیان اینکه بی‌بی‌سی نمی‌تواند به ثبات برسد مگر اینکه ریشه واقعی همه این آشفتگی‌ها را بیابد، علت همه این معضلات را بحران هویت این شبکه خبری عنوان کرد و نوشت: مالیات دهندگان انگلیسی از بی‌بی‌سی حمایت می‌کنند. در عوض، این شبکه خبری در تلاش است تا چیزی برای همه افراد تهیه کند؛ از اخبار و مسائل روز گرفته تا تخیلات و داستان‌های دراماتیک، از پوشش بازی‌های المپیک تا پخش روزانه مباحث پارلمانی. بی‌بی‌سی به دنبال آن است تا با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف انگلیس، به توده مردم خدمات ارائه دهد.

در ادامه این مطلب آورده شده؛ رقبای بی‌بی‌سی که به کوچک شدن این شبکه خبری علاقه‌مند هستند، امیدوارند از ضعف کنونی آن بهره‌برداری کنند. لرد «کریس پاتن»، مدیر برنامه «تراست» بی‌بی‌سی اکنون به خاطر انتخاب «انتویسل» و توافق با پرداخت حقوق یکساله به این مدیر اخراج شده، مورد انتقاد قرار دارد و باید با درخواست‌ها برای استعفای خود مواجه شود و در عین حال روند انتخاب مدیر کل بعدی را سرعت ببخشد. البته او در این مسیر کار دشواری را پیش رو دارد چراکه بسیاری از کاندیداهای احراز این پست سال گذشته به خاطر «انتویسل» کنار گذاشته شدند. علاوه بر این، بسیاری از اعضاء داخلی بی‌بی‌سی به خاطر رسوایی سویل و اشتباه برنامه نیوزنایت، به این پرونده آلوده شد‌ه‌اند، حتی اگر مستقیما درگیر آن نبودند.

تایم در پایان نوشت: شبکه خبری بی‌بی‌سی اکنون «نیک پولارد»، رئیس سابق شبکه خبری «اسکای» را منصوب کرده تا به این طریق پرس‌وجوهای خود درباره تصمیم برنامه «نیوز نایت» برای متوقف کردن تحقیقات پیرامون پرونده فساد اخلاقی سویل را ساماندهی کند. احتمالا این شبکه خبری باید برای تعیین مدیری که به آن نیازمند است، جاهای دور از ذهنی را جستجو کند.

 

 

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 696
برچسب ها :

تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1391 | 18:20 | نویسنده : |